BAGHALI GHATOGH RAGU AV HVITE BØNNER, EGG OG DILL
BAGHALI GHATOGH RAGU AV HVITE BØNNER, EGG OG DILL
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

BAGHALI GHATOGH RAGU AV HVITE BØNNER, EGG OG DILL

Dill er en viktig komponent i denne bønnebaserte retten som stammer fra Nord-Iran. 
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
400
g store hvite bønner, bløtlagte og skrelte
4
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1
gul løk, skrelt og finhakket
1
dl finhakket dill
1
ts gurkemeie
4
store egg, gjerne økologiske
olivenolje
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Sauter løk og hvitløk i olivenolje til de er myke, og uten at de tar farge 

2. Tilsett dill, gurkemeie og hvite bønner. Krydre med salt og pepper.

3. Fyll på med vann slik at det dekker. La putre i ca. 45 minutter eller til bønnene er møre. 

4. Tilsett eggene i bønneraguen noen minutter før servering, og la dem putre i ca. 4 minutter.
 

BAGHALI GHATOGH RAGU AV HVITE BØNNER, EGG OG DILL
BAGHALI GHATOGH RAGU AV HVITE BØNNER, EGG OG DILL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
400
g store hvite bønner, bløtlagte og skrelte
4
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1
gul løk, skrelt og finhakket
1
dl finhakket dill
1
ts gurkemeie
4
store egg, gjerne økologiske
olivenolje
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Sauter løk og hvitløk i olivenolje til de er myke, og uten at de tar farge 

2. Tilsett dill, gurkemeie og hvite bønner. Krydre med salt og pepper.

3. Fyll på med vann slik at det dekker. La putre i ca. 45 minutter eller til bønnene er møre. 

4. Tilsett eggene i bønneraguen noen minutter før servering, og la dem putre i ca. 4 minutter.