BERBERECHOS CON CREMA
BERBERECHOS CON CREMA
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

BERBERECHOS CON CREMA

Hjerteskjell brukes i mange spanske retter og passer godt sammen med hvitløk og chili.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
1
kg hjerteskjell
2
dl hvitvin
2
hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
1
valgfri chili, skåret i tynne skiver
4
dl kremfløte
olivenolje til å steke i
salt og pepper
TILBEREDNING

1. La skjellene ligge i saltet, kaldt vann i 30 minutter.

2. Ta opp skjellene og skyll dem godt.
 
3. Varm opp olivenolje i en romslig kjele. Ha i hvitløken og rør om. Tilsett chili, skjell og hvitvin når hvitløken har begynt å ta farge. Legg på lokk og la koke i noen minutter, slik at skjellene åpner seg.
 
4. Sil kraften over i en annen kjele og tilsett kremfløten. Kok på middels varme i ca. 10 minutter eller til det gjenstår to tredjedeler. Smak til med salt og pepper.

5. Hell sausen over skjellene og server med sitron og hakket persille.
 

BERBERECHOS CON CREMA
BERBERECHOS CON CREMA
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
1
kg hjerteskjell
2
dl hvitvin
2
hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
1
valgfri chili, skåret i tynne skiver
4
dl kremfløte
olivenolje til å steke i
salt og pepper
TILBEREDNING

1. La skjellene ligge i saltet, kaldt vann i 30 minutter.

2. Ta opp skjellene og skyll dem godt.
 
3. Varm opp olivenolje i en romslig kjele. Ha i hvitløken og rør om. Tilsett chili, skjell og hvitvin når hvitløken har begynt å ta farge. Legg på lokk og la koke i noen minutter, slik at skjellene åpner seg.
 
4. Sil kraften over i en annen kjele og tilsett kremfløten. Kok på middels varme i ca. 10 minutter eller til det gjenstår to tredjedeler. Smak til med salt og pepper.

5. Hell sausen over skjellene og server med sitron og hakket persille.