HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON,
RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

Image Title

Hollandaisesausen er et klassisk tilbehør til hvit asparges. Her lager vi i stedet en variant med kremet sitronemulsjon.

INGREDIENSER

6 hvite asparges, skrelt
25 g smør
0.5 ss sukker
8 blad ramsløk
6 dl ristede hasselnøtter, grovt hakket
2 egg
0.5 ss eddik
parmesan til å rive over aspargesen
salt og pepper

SITRONEMULSJON

1 dl brunet smør, ca. 50 grader varmt
0.5 egg, kokt i 3 minutter
0.5 eggeplomme
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Kok aspargesen i ca. 1 liter vann med smør og sukker. Kok i ca. 7–8 minutter. Ta opp aspargesen og sett den i kjøleskapet.
  • Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold varm.
  • Kok opp 1 liter vann med litt salt og eddik. Knekk de fire eggene i hver sin kaffekopp. Senk varmen til rett under kokepunktet så snart vannet koker. Rør fort om i kjelen med en visp, slik at vannet virvler rundt. Hell forsiktig i ett egg om gangen og posjer det i fire og et halvt minutt. Ta opp eggene med en hullsleiv.
  • Varm ramsløkbladene i litt av aspargesvannet.
  • Varm aspargesen og anrett på varme tallerkener. Garner med hasselnøtter og riv parmesan over.