KREMET SJOKOLADE- OG BRINGEBÆRMARENGS MED SOMMERBÆR OG LEMON CURD

Image Title

Legg sju sorter blomster under puten og drøm om en perfekt kombinasjon av saftig sjokolade og friske sommerbær.

INGREDIENSER

Assorterte ferske bær

SJOKOLADE- OG BRINGEBÆRMARENGS, CA. 10 STK.

1 ½ dl eggehvite
2.5 ½ dl sukker
37.5 g mørk sjokolade
0.5 dl frosne bringebær, tinte

LEMON CURD

1 sitroner, vasket
1 eggeplommer
0.5 egg
1 dl sukker
vann
50 g romtemperert smør

Matlaging

  • Bland eggehvite og sukker i en rustfri bolle. Sett bollen i et varmt vannbad ved å plassere den over en kjele med kokende vann. Pisk marengsen til den er 55–60 grader. Ta bollen ut av vannbadet og fortsett å piske til marengsen er avkjølt. 
  • Hakk og smelt sjokoladen på lav effekt i mikroen. Vend sjokoladen og bringebærene forsiktig inn i marengsrøren, slik at den blir marmorert.
  • Form marengstopper og sett på et par stekebrett kledd med bakepapir. Stek marengsene i nedre del av ovnen på 130 grader i cirka 35–45 minutter eller til de slipper bakepapiret. Avkjøl på rist.
  • Riv skallet på sitronene fint og press ut saften.
  • Pisk eggeplommer, egg og sukker i noen minutter i en bolle. Sett bollen i vannbad og tilsett sitronskall og sitronsaft. Pisk til kremen har tyknet, det kan ta et kvarter.
  • Ha i det romtempererte smøret litt etter litt under omrøring til det har smeltet. Avkjøl. Sett i kjøleskap.
  • Anrett på tallerkener med rikelig med bær.