KYLLING TORI NO KARA-AGE

Image Title

Japansk fritert kylling.

INGREDIENSER

300 g kyllingbryst skåret i 1 centimeter tykke biter.
1.5 ss japansk soya
0.5 ss revet ingefær
0.5 ss ristede sesamfrø
potetmel til panering
koriander til garnering
rapsolje til fritering
salt og pepper

CHILIMAJONES

0.5 dl majones
0.5 ss srirachasaus
Salt

RÅHØVLEDE GRØNNSAKER

0.5 lilla gulrot
0.5 bit brokkoli
0.5 bit stilkselleri
1 ts sesamolje
0.5 ts riseddik

Matlaging

  • Legg kyllingbitene i en bolle og gni dem inn med soya og ingefær. La marinere en stund, gjerne over natten.
  • Paner kyllingbitene i potetmel og friter dem i rapsolje. 
  • Bland majones med sriracha og smak til med salt. 
  • Høvle grønnsakene tynt og gni dem inn med sesamolje og riseddik.
  • Anrett kyllingen og ta på en klatt chilimajones. Garner med råhøvlede grønnsaker og koriander.

TIPS – Hvis du ønsker en litt større rett, kan du servere den med ris