LAMB BACK WITH HUMMUS, DRIED OLIVES, PINE CURSES AND YOGHURT BOWL

LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE

LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE

Image Title

Hjemmelaget hummus er fantastisk godt! I kveld serveres den med saftig ytrefilet av lam som smaksettes med det syrlige krydderet sumak.

INGREDIENSER

600 g ytrefilet av lam uten fettkappe
½ ss libanesisk sjukrydder
2 ss malt sumak
3 ss pinjekjerner, ristede
2 ss kikerter, kokte og godt avrente
16 tørkede, svarte olivener
8 yoghurtboller å garnere med
olivenolje til å steke i
mynte til å garnere med
salt

HUMMUS

5 dl kikerter, kokte og godt avrente
2 ts spisskummen
3 hvitløksfedd
1 ½ dl tahini
½ dl olivenolje
4 ss sitronsaft
6 ss vann
salt

Matlaging

  • Ha spisskummen, hvitløksfedd, tahini, olivenolje og sitronsaft i en blender og bland til en glatt konsistens.
  • Tilsett kikertene og bland til en glatt konsistens. Spe med litt vann hvis hummusen er for tykk når du blander. Smak til med salt.
  • Krydre ytrefileten av lam med libanesisk sjukrydder, sumak og salt. Stek gyllenbrun i olivenolje til en kjernetemperatur på 55 grader. La hvile.
  • Anrett på varme tallerkener og garner med ristede pinjekjerner, kikerter, tørkede olivener, yoghurtboller og mynte.