LAMMESTEK MED CASSOULET MED BØNNER, TOMAT, CHORIZO OG ROSMARIN

LAMMESTEK MED CASSOULET MED BØNNER, TOMAT, CHORIZO OG ROSMARIN

Image Title

Saftig langkokt lam.

INGREDIENSER

0.5 lammestek med bein, ca. 2 ½ kg
3 dl tørre hvite bønner, bløtlagt i minst 10 timer
1 liter kyllingbuljong
1 gule løk, skrelt
1 gulrøtter, skrelt
12 cocktailtomater, delt
0.5 rød chili, skåret i mindre biter
1 ss tomatpuré
2.5 hvitløksfedd
3 laurbærblad
2 timiankvister
½ dl rødvinseddik
2 ferske chorizo à 120 g
1 kvister rosmarin
4 nellikspikere
0.5 ss hel svart pepper
olivenolje til å steke i
salt og pepper

Matlaging

  • Gni inn lammesteken med salt og pepper. Brun den i olivenolje og sett i ovn på 100 grader til en kjernetemperatur på 60 grader.
  • Finn frem en romslig kjele og ha i hvite bønner, løk, gulrot, cocktailtomat, chili, tomatpuré, hvitløk, laurbærblad, rødvinseddik, chorizo og rosmarin.
  • Ha nellik og svart pepper i en tesil, og legg den i gryten. Hell på kyllingbuljong slik at det dekker. Legg på et lokk og sett i ovn på 150 grader i to timer eller til bønnene er myke.
  • Smak til med salt og pepper. Server lammesteken med cassouleten.