LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

Vår alles favoritt nypotet kan varieres i det uendelige. Her med en herlig smøremulsjon.

INGREDIENSER

150 g nypotet, godt vasket
60 g løyrom
2 røde småløk, skrelt og delt i to
½ dl eddik
0.5 dl sukker
0.5 ½ dl vann
dill til å koke med potetene
urter og spirer til garnering
salt og svart pepper

BRUNET SMØREMULSJON

1 egg, kokt i 3 minutter
1 dl brunet smør
0.5 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Kok potetene myke i lettsaltet vann med dill i. Hell av og sett til siden.
  • Kok opp eddik, sukker og vann. Når det koker, har du i den skrelte og delte småløken. Ta straks vekk fra varmen og la stå og trekke i ca. 10 minutter.
  • Finn frem en hurtigmikser. Knekk de lettkokte eggene og ha dem i muggen. Tilsett sitronsaft og kjør til en glatt konsistens. Hell i det brunede smøret i en tynn stråle mens du mikser. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel potetene på fire tallerkener. Lag pene «egg» av løyrom med en spiseskje. Hell den brunede smøremulsjonen over, og garner med syrlig løk og urter.