MASCARPONEMOUSSE MED KANEL, KARDEMOMME, SAFRAN OG INGEFÆRKRYDREDE PÆRER

MASCARPONEMOUSSE MED KANEL, KARDEMOMME, SAFRAN OG INGEFÆRKRYDREDE PÆRER

Image Title

En fluffy og fruktig dessert med en smak av jul.

INGREDIENSER

1.5 eggeplommer
0.5 dl strøsukker
1 ss sitronsaft
0.5 vaniljestang, delt og utskrapet
62.5 g mascarpone
revet skall av ½ sitron

KRYDDERKOKTE PÆRER

1 pærer, helst av sorten Clara Friis
0.5 kanelstang
1 hele kardemommekapsler
0.5 knivsodd safran
0.5 liten bit ingefær, skrelt
0.5 dl strøsukker
0.5 dl hvitvin

Matlaging

  • Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrøene luftig. Sett bollen i vannbad og visp til eggerøren er 84 grader eller til den har tyknet noe. Fjern fra varmen og rør om til røren har svalnet. Tilsett sitronsaft.
  • Visp fløten. Bland først i mascarponen i eggerøren og deretter fløten. Rør om til en glatt konsistens. Fordel moussen i fire glass. Sett i kjøleskapet.
  • Skrell pærene, ta ut kjernen og del i båter. Legg båtene i en kasserolle sammen med øvrige ingredienser. Kok forsiktig til pærene er møre. Avkjøl. 
  • Server mascarponemoussen med pærene og litt av krydderlaken.

flere oppskrifter

se alle