MASCARPONEMOUSSE MED KANEL, KARDEMOMME, SAFRAN OG INGEFÆRKRYDREDE PÆRER

Image Title

En fluffy og fruktig dessert med en smak av jul.

INGREDIENSER

1.5 eggeplommer
0.5 dl strøsukker
1 ss sitronsaft
0.5 vaniljestang, delt og utskrapet
62.5 g mascarpone
revet skall av ½ sitron

KRYDDERKOKTE PÆRER

1 pærer, helst av sorten Clara Friis
0.5 kanelstang
1 hele kardemommekapsler
0.5 knivsodd safran
0.5 liten bit ingefær, skrelt
0.5 dl strøsukker
0.5 dl hvitvin

Matlaging

  • Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrøene luftig. Sett bollen i vannbad og visp til eggerøren er 84 grader eller til den har tyknet noe. Fjern fra varmen og rør om til røren har svalnet. Tilsett sitronsaft.
  • Visp fløten. Bland først i mascarponen i eggerøren og deretter fløten. Rør om til en glatt konsistens. Fordel moussen i fire glass. Sett i kjøleskapet.
  • Skrell pærene, ta ut kjernen og del i båter. Legg båtene i en kasserolle sammen med øvrige ingredienser. Kok forsiktig til pærene er møre. Avkjøl. 
  • Server mascarponemoussen med pærene og litt av krydderlaken.