PATATAS BRAVAS MED SETERRØMME, TOMAT OG RØKT PAPRIKA

PATATAS BRAVAS MED SETERRØMME, TOMAT OG RØKT PAPRIKA

Image Title

Patatas bravas er en spansk tapasklassiker som serveres med en sterk tomatsaus.

INGREDIENSER

2 store poteter
2 ss seterrømme
rapsolje til å steke i
0.5 ts røkt paprikapulver
salt og svart pepper

KRYDRET TOMATSAUS

0.5 boks (400 g) hele tomater
0.5 grillet, skrelt rød paprika
1 hvitløksfedd, skrelt
0.5 banansjalottløk, skrelt og skåret i små biter
½ rød spansk pepper, ta mindre hvis du foretrekker en mildere saus
0.5 ts røkt paprikapulver
olivenolje til å steke i
0.5 ts sukker
salt og pepper

Matlaging

  • Skrell potetene og stikk ut 8 sirkler. Legg sirklene i en form og fyll på med rapsolje slik at det dekker. Sett i ovn på 190 grader til potetene er møre og gyllenbrune. Ta ut formen, løft opp potetene og la dem renne av på tørkepapir. Krydre med salt og pepper.   
  • Sauter (stek uten å gi farge til grønnsakene) sjalottløken og hvitløken i olivenolje i en kjele. Sauter i ca. 5 minutter på middels sterk varme. Tilsett tomater, grillet paprika, spansk pepper, paprikapulver og sukker, og la koke på svak varme i ca. 30 minutter. Bland med en stavmikser til glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.   
  • Lag en grop i potetene og fyll med tomatsausen. Avslutt med å ta på en klatt seterrømme og drysse over litt røkt paprikapulver.