PLOMMEBAKT SIDE AV SVIN MED GRUYÈRE OG SYLTET RØD ENDIV

PLOMMEBAKT SIDE AV SVIN MED GRUYÈRE OG SYLTET RØD ENDIV

PLOMMEBAKT SIDE AV SVIN MED GRUYÈRE OG SYLTET RØD ENDIV PLOMMEBAKT SIDE AV SVIN MED GRUYÈRE OG SYLTET RØD ENDIV

Når du er lei av den vanlige juleribba.

INGREDIENSER

400 g side av svin uten svor
3 stk. tørkede plommer
0.5 ss hvitvinseddik
0.5 ss honning
1 ss vann
Salt og pepper

GRUYÈREMAJONES

0.5 dl majones
½ dl revet, lagret gruyère

SYLTET RØD ENDIV

1 røde endiver
0.5 ss hvitvinseddik
1 ss strøsukker
1.5 ss vann
0.5 kvist estragon

PLOMMESAUS

1 ½ dl rødvinssaus
½ dl plommesaus (kan kjøpes i asiatiske butikker)
0.5 bit ingefær, skrelt og på størrelse med en sukkerbit

Matlaging

  • Hell tørkede plommer, eddik, honning og vann i en mikser og bland til en glatt konsistens.
  • Legg svinesiden i en ovnsfast form og krydre begge sider med salt og pepper. Svorsiden (der svoren var) skal vende oppover.
  • Pensle plommeglasuren på svorsiden og sett inn i ovn på 130 grader i ca. 3 timer. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Kjøttet er ferdig når du stikker med en liten kniv og det føles som en godt kokt potet. La avkjøle.
  • Bland majones og gruyère til en glatt konsistens. Legg i en sprøytepose.
  • Skjær av rotfestet på endivene og plukk av ett og ett blad. Legg eddik, sukker, vann og estragon i en kasserolle og gi det et oppkok. La avkjøle.
  • Ringle syltelagene over endivbladene og krydre med salt og pepper.
  • Kok opp rødvinssky, plommesaus og ingefær. La trekke i 10 minutter. Sil av ingefæren.
  • Del kjøttet i 4 like store biter og varm i ovn på 175 grader.
  • Varm plommesausen og anrett på varme tallerkener.