POSJERT EGG MED SPINAT OG HOLLANDAISE PÅ BRUNET SMØR OG SITRON

POSJERT EGG MED SPINAT OG HOLLANDAISE PÅ BRUNET SMØR OG SITRON

POSJERT EGG MED SPINAT OG HOLLANDAISE PÅ BRUNET SMØR OG SITRON POSJERT EGG MED SPINAT OG HOLLANDAISE PÅ BRUNET SMØR OG SITRON

En frokost du kan gå lenge på.

INGREDIENSER

2 skiver briochebrød
2 egg, så ferske som mulig
0.5 ss eddik 12 %
2 dl babyspinat
0.5 finhakket sjalottløk
0.5 finhakket hvitløksfedd
smør til steking
dill til garnering
karse til garnering
salt og pepper

HOLLANDAISE MED BRUNET SMØR OG SITRON

1 egg, kokt i 3 minutter
2 dl brunet smør, avkjølt til ca. 70 grader
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Knekk det kokte egget i en blandebolle. Vær nøye med å skrape ut all eggehvite.
  • Hell i sitronsaft. Bland i det varme smøret litt etter litt til en glatt og kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Kok opp ca. 1 liter vann, eddik og salt i en kasserolle. Knekk eggene i kaffekopper, det er viktig at plommen ikke flyter ut. Skru ned varmen til rett under kokepunktet når vannet koker, og få fart på vannet med en visp. Hell i ett og ett egg og posjer i 4 minutter. Løft opp eggene med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir.
  • Sauter sjalottløk og hvitløk i smør til den er myk, tilsett spinat og snu rundt i et minutts tid. Krydre med salt og pepper.
  • Stek briochen i smør. Anrett på varme tallerkener og garner med dill og karse.