ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

Et mer mettende lunsjsmørbrød å ha med til påskeutflukten.

INGREDIENSER

2 rotfruktbrød
6 tynne skiver røkelaks
0.5 moden avokado, uten kjerne og skall
3 ss ferskost
2 røde småløker, skrelt og delt på langs
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss vann
grønt å garnere med, gjerne brønnkarse
svart pepper

Matlaging

  • Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Legg i den delte, røde småløken. Ta kjelen vekk fra varmen og la avkjøle.  
  • Smør over- og underdelene av rotfruktbrødet med ferskost.   
  • Del avokadoen i skiver og fordel den på underdelene av brødet.   
  • Legg på laks og den nå syltede rødløken. Avslutt med brønnkarse og svart pepper. Legg på overdelene og server.