RØYETARTAR MED FRITERT NYPOTET, SYLTET INGEFÆR, SESAMFRØ OG SOYAMAJONES

RØYETARTAR MED FRITERT NYPOTET, SYLTET INGEFÆR, SESAMFRØ OG SOYAMAJONES

RØYETARTAR MED FRITERT NYPOTET, SYLTET INGEFÆR, SESAMFRØ OG SOYAMAJONES

Image Title

RØYETARTAR MED FRITERT NYPOTET, SYLTET INGEFÆR, SESAMFRØ OG SOYAMAJONES RØYETARTAR MED FRITERT NYPOTET, SYLTET INGEFÆR, SESAMFRØ OG SOYAMAJONES

Hjemmelaget chips av nypotet blir en del av en norsk-asiatisk fusion-rett.

INGREDIENSER

150 g røyefilet, i terninger
3 små nypoteter
25 g syltet ingefær (også kalt gari)
1 ss ristede sesamfrø
2 vårløk, forvellet
1 ss finhakket gressløk
½ potte karse
2 ss kikkoman soyasaus
0.5 ss mirin
rapsolje til å fritere i
salt og pepper

SOYAMAJONES

2 ss majones
0.5 ss kikkoman soyasaus

Matlaging

  • Skjær potetene i tynne skiver og friter dem gyllenbrune og sprø på middels varme (ca. 140 grader) i rapsolje. La renne av på tørkepapir.
     
  • Bland røyeterninger, sesamfrø, gressløk, soyasaus og mirin. Rør forsiktig om og smak til med salt og pepper. Bland majones og soyasaus. Legg i sprøytepose. Anrett røyetartar på fire tallerkener. Garner med nypotetchips, ingefær, vårløk, karse og soyamajones.