RUGBRØD MED VARMRØKT LAKS, VAKTELEGG, LAKSEROGN OG KARSE

Image Title

Enkel, men eksklusiv påskelunsj med sprø topping.

INGREDIENSER

2 skiver rugbrød
majones til å smøre på rugbrødet
150 g varmrøkt laks uten skinn
2 vaktelegg
0.5 dl hvitvinseddik
1 ss lakserogn
1 reddiker i tynne skiver
karse til å garnere med
kjørvel til å garnere med
svart pepper

Matlaging

  • Legg vakteleggene i kokende vann, og kok i 2 minutter og 10 sekunder. Ta opp og avkjøl straks i isvann. 
  • Hell av vannet når eggene er kalde, og hell på hvitvinseddik slik at det dekker. La ligge i eddiken i et par timer. Eddiken gjør skallet mykt. 
  • Ta av skallet og del eggene. 
  • Smør majones på rugbrødet. Fordel laksen oppå. Ha på en klatt lakserogn og legg på eggene.
  • Garner med reddik, karse og kjørvel. Krydre med kvernet svart pepper.