Image Title
![](/sites/g/files/hubmab981/files/2022-04/RUGBR%C3%98D%20MED%20VARMR%C3%98KT%20LAKS%2C%20VAKTELEGG%2C%20LAKSEROGN%20OG%20KARSE%20%281%29.png)
![](/sites/g/files/hubmab981/files/2022-04/RUGBR%C3%98D%20MED%20VARMR%C3%98KT%20LAKS%2C%20VAKTELEGG%2C%20LAKSEROGN%20OG%20KARSE%20%281%29.png)
Enkel, men eksklusiv påskelunsj med sprø topping.
INGREDIENSER
2 skiver rugbrød
majones til å smøre på rugbrødet
150 g varmrøkt laks uten skinn
2 vaktelegg
0.5 dl hvitvinseddik
1 ss lakserogn
1 reddiker i tynne skiver
karse til å garnere med
kjørvel til å garnere med
svart pepper
Matlaging
- Legg vakteleggene i kokende vann, og kok i 2 minutter og 10 sekunder. Ta opp og avkjøl straks i isvann.
- Hell av vannet når eggene er kalde, og hell på hvitvinseddik slik at det dekker. La ligge i eddiken i et par timer. Eddiken gjør skallet mykt.
- Ta av skallet og del eggene.
- Smør majones på rugbrødet. Fordel laksen oppå. Ha på en klatt lakserogn og legg på eggene.
- Garner med reddik, karse og kjørvel. Krydre med kvernet svart pepper.