SALAT MED ROSMARINSTEKT POTET MED ROSETTKÅL OG RAMSLØKVINAIGRETTE

Image Title

Vegetarisk alternativ til påskebuffeen.

INGREDIENSER

6 blå kongopoteter
6 småpoteter, f.eks. amadine
1 kvister rosmarin
1 dl røde linser, kokt i kyllingbuljong
1.5 ss ristede gresskarkjerner
8 stk. rosettkål, forvelt
1 dl babyspinat
4 reddiker, delt i fire like deler
rapsolje til å steke potetene i
olivenolje og sherryeddik til salatdressing
salt og pepper

Matlaging

  • Del potetene i to og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Legg potetene med snittflaten opp. 
  • Hell litt rapsolje over og krydre med rosmarin, salt og pepper. Stek i ovn på 200 grader til potetene er gyllenbrune.
  • Bland potetene med resten av ingrediensene mens potetene fortsatt er varme. Bland med olivenolje og sherryeddik. Krydre med salt og pepper.
  • Anrett på fat eller tallerkener.