SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORE HVITE BØNNER, FENNIKEL, SVARTKÅL OG BRUNET SALVIESMØR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORE HVITE BØNNER, FENNIKEL, SVARTKÅL OG BRUNET SALVIESMØR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORE HVITE BØNNER, FENNIKEL, SVARTKÅL OG BRUNET SALVIESMØR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORE HVITE BØNNER, FENNIKEL, SVARTKÅL OG BRUNET SALVIESMØR SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORE HVITE BØNNER, FENNIKEL, SVARTKÅL OG BRUNET SALVIESMØR

En rustikk, italiensk rett som varmer i vintermørket.

INGREDIENSER

6 skiver flatbiff av kalv à ca. 60 g
3 skiver lufttørket skinke, gjerne parmaskinke
6 blad salvie
2 blad svartkål
50 g smør
2 strimlede salvieblad
smør til steking
salt og pepper

RAGU PÅ HVITE BØNNER

0.5 dl store hvite bønner, bløtlagte fra dagen før
0.5 gul løk, skrelt og delt i mindre biter
2 dl grønnsaksbuljong
0.5 liten fennikel, delt i mindre biter
10 brekkbønner, forvellet i saltet vann
0.5 ss tomatpuré
1 timiankvister
salt og pepper

Matlaging

  • Legg de hvite bønnene i en kasserolle sammen med løken, tomatpuré og timiankvister og slå over grønnsaksbuljongen. La putre til bønnene er møre. Ta dem opp av buljongen, legg i fennikel og kok den mør.   
  • Legg de hvite bønnene tilbake i buljongen sammen med brekkbønnene. Smak til med salt og pepper. Sett til side. Anrett flatbiffskivene på skjærefjølen. Del den lufttørkede skinken i to og legg delene på kalven. Legg 1 blad salvie på hver kalveskive. Brett kalveskivene på midten og stek dem gyllenbrune i smør. Krydre med salt og pepper.   
  • Brun smøret og legg i strimlet salvie og svartkål. Varm bønneraguen. Legg på varme tallerkener.