SUPPE AV TRAKTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OG SMØRSTEKTE KANTARELLER

Image Title

Hva passer best sammen med en kantarelltoast? En kantarellsuppe selvsagt.

INGREDIENSER

2.5 dl traktkantarell, grundig renset
1 stk. finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
2.5 dl kyllingbuljong
2 dl kremfløte
0.5 ss sitronsaft
rapsolje til steking
salt og pepper

TOAST MED TRAKTKANTARELL

1 skiver levainebrød, delt på midten
2 dl traktkantarell, grundig renset
6 stk. små sjampinjong
0.5 finhakket hvitløksfedd
0.5 ss finhakket persille
smør til steking
salt og pepper

Matlaging

  • Brun sjalottløk og traktkantarell i rapsolje i en kasserolle. Tilsett hvitvin og la koke ned til halvparten. Hell i kyllingbuljong og kok ned til halvparten. Hell i kremfløten og fortsett å koke i noen minutter. Bland til en glatt konsistens og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
     
  • Stek brødbitene gyllenbrune i smør. Stek traktkantarell sammen med hvitløk og sjampinjong, krydre med salt, pepper og hakket persille. 
     
  • Hell opp suppen og server den rykende varm. Anrett soppen på de nystekte brødbitene. Garner med valgfri urt. Server gjerne med parmesankrem.