SUPPE AV TRAKTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OG SMØRSTEKTE KANTARELLER

SUPPE AV TRAKTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OG SMØRSTEKTE KANTARELLER

Image Title

Hva passer best sammen med en kantarelltoast? En kantarellsuppe selvsagt.

INGREDIENSER

2.5 dl traktkantarell, grundig renset
1 stk. finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
2.5 dl kyllingbuljong
2 dl kremfløte
0.5 ss sitronsaft
rapsolje til steking
salt og pepper

TOAST MED TRAKTKANTARELL

1 skiver levainebrød, delt på midten
2 dl traktkantarell, grundig renset
6 stk. små sjampinjong
0.5 finhakket hvitløksfedd
0.5 ss finhakket persille
smør til steking
salt og pepper

Matlaging

  • Brun sjalottløk og traktkantarell i rapsolje i en kasserolle. Tilsett hvitvin og la koke ned til halvparten. Hell i kyllingbuljong og kok ned til halvparten. Hell i kremfløten og fortsett å koke i noen minutter. Bland til en glatt konsistens og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
     
  • Stek brødbitene gyllenbrune i smør. Stek traktkantarell sammen med hvitløk og sjampinjong, krydre med salt, pepper og hakket persille. 
     
  • Hell opp suppen og server den rykende varm. Anrett soppen på de nystekte brødbitene. Garner med valgfri urt. Server gjerne med parmesankrem.