TIMIAN- OG HVITLØKSBAKT PORTABELLO,
DRUER, PERSILLE, BLOMKÅL OG RISTET
MANDEL

Image Title

Portabellosopp med urter og en frisk ostekrem.

INGREDIENSER

2 stk. portabellosopp
2 kvister timian
¼ hvitløk, renset og skåret i tynne skiver
8 steinfrie druer
0.5 ss fint strimlet bladpersille
0.5 dl tynt høvlet blomkål
8 ristede mandler med skall
0.5 «blomkålsstilk» høvlet i tynne skiver
½ pære høvlet i tynne skiver
olivenolje
salt og pepper

PARMESANKREM

0.5 dl Hellmann’s majones
0.5 dl finrevet parmesan
0.5 ts sitronsaft
salt

Matlaging

  • Legg portabelloen i en ovnsfast form. Ringle olivenolje over soppen. Legg på timiankvistene og fordel den skivede hvitløken jevnt på soppen. Krydre med salt og pepper. Sett inn i ovn på 175 grader i 20 minutter. Legg inn druene sammen med soppen i ovnen når det er ca. 7–8 minutter igjen. 
     
  • Bland majones og parmesan. Smak til med sitronsaft og salt. 
     
  • Ta ut soppen og druene fra ovnen og la kjøle noe ned. Anrett pent på tallerkener og legg på bladpersille, blomkål, mandel, blomkålsstilk og pære. Garner med parmesankremen.