WALLENBERGER

Image Title

En husmannsklassiker med det lille ekstra.

INGREDIENSER

250 g kalvefarse, gjerne dobbeltmalt
2 dl kremfløte
3 eggeplommer
2 dl revet hvitt brød
rapsolje
2 ss brunet smør
salt og pepper

POTETSTAPPE

300 g skrelt potet, amadine eller tilsvarende
0.5 dl melk
25 g smør
Salt

GRØNNE ERTER

1 dl små grønne erter
1.5 ss finhakket sjalottløk
0.5 ss smør

Matlaging

  • Bland kalvefarse, eggeplomme, salt og pepper i en kjøkkenmaskin, bland farsen til den blir jevn. Tilsett fløten i en tynn stråle. Form farsebiffer og paner dem i det revne brødet. 
  • Brun biffene gyllenbrune i rapsolje. Legg dem deretter på en plate og stek dem i ovnen på 120 grader. De skal ha en kjernetemperatur på 67 grader. 
  • Kok potetene myke og hell av vannet. Mos med en potetmoser og vend inn melk og smør. Smak til med salt.
  • Sauter sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper.
  • Anrett på fat eller tallerkener og server med brunet smør.