FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK
FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK

En sprø falafel med mye hvitløk smaker fantastisk. Prøv å bytte ut halvparten av kikertene med erter, men ikke glem persillen!
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
½ dl grønne erter
400
g kikerter, kokte og godt avrente
1
gul løk, skrelt og finhakket
1
dl finhakket bladpersille
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss tahini
1
ss chiliflakes
1
ss spisskummen
1
ss malt koriander
1,6 dl hvetemel
¼ ts natron
2
ss sesamfrø, ristet
4
reddiker, rensede og delte på midten
rapsolje til å fritere i
salt og pepper
BLANDET FÅREOST
200
g fåreost
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss sitronsaft
2
ss olivenolje
TILBEREDNING

1. Ta grønne erter, kikerter, løk, persille, hvitløk, tahini, chili, spisskummen, koriander og miks til en glatt masse. Ha i hvetemel og miks i ytterligere 30 sekunder. 

2. Ha røren i en bolle og avkjøl i 30 minutter.

3. Bland fåreost, hvitløk, sitronsaft og olivenolje til en glatt konsistens.

4. Tilsett natron i falafelrøren. Kna med hendene og form røren med to skjeer.

5. Friter falafelen i rapsolje på 160 grader i ca. 3 minutter. La renne av på tørkepapir.

6. Server med fåreost, reddiker, mynte og pitabrød.
 

FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK
FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
½ dl grønne erter
400
g kikerter, kokte og godt avrente
1
gul løk, skrelt og finhakket
1
dl finhakket bladpersille
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss tahini
1
ss chiliflakes
1
ss spisskummen
1
ss malt koriander
1,6 dl hvetemel
¼ ts natron
2
ss sesamfrø, ristet
4
reddiker, rensede og delte på midten
rapsolje til å fritere i
salt og pepper
BLANDET FÅREOST
200
g fåreost
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss sitronsaft
2
ss olivenolje
TILBEREDNING

1. Ta grønne erter, kikerter, løk, persille, hvitløk, tahini, chili, spisskummen, koriander og miks til en glatt masse. Ha i hvetemel og miks i ytterligere 30 sekunder. 

2. Ha røren i en bolle og avkjøl i 30 minutter.

3. Bland fåreost, hvitløk, sitronsaft og olivenolje til en glatt konsistens.

4. Tilsett natron i falafelrøren. Kna med hendene og form røren med to skjeer.

5. Friter falafelen i rapsolje på 160 grader i ca. 3 minutter. La renne av på tørkepapir.

6. Server med fåreost, reddiker, mynte og pitabrød.