FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK

FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK

FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK FALAFEL AV GRØNNE ERTER, KIKERTER OG HVITLØK

En sprø falafel med mye hvitløk smaker fantastisk. Prøv å bytte ut halvparten av kikertene med erter, men ikke glem persillen!

INGREDIENSER

½ dl grønne erter
200 g kikerter, kokte og godt avrente
0.5 gul løk, skrelt og finhakket
0.5 dl finhakket bladpersille
1 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1 ss tahini
0.5 ss chiliflakes
0.5 ss spisskummen
0.5 ss malt koriander
1,6 dl hvetemel
¼ ts natron
1 ss sesamfrø, ristet
2 reddiker, rensede og delte på midten
rapsolje til å fritere i
salt og pepper

BLANDET FÅREOST

100 g fåreost
1 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje

Matlaging

  • Ta grønne erter, kikerter, løk, persille, hvitløk, tahini, chili, spisskummen, koriander og miks til en glatt masse. Ha i hvetemel og miks i ytterligere 30 sekunder.
  • Ha røren i en bolle og avkjøl i 30 minutter.
  • Bland fåreost, hvitløk, sitronsaft og olivenolje til en glatt konsistens.
  • Tilsett natron i falafelrøren. Kna med hendene og form røren med to skjeer.
  • Friter falafelen i rapsolje på 160 grader i ca. 3 minutter. La renne av på tørkepapir.
  • Server med fåreost, reddiker, mynte og pitabrød.