GAMBAS PILPIL
GAMBAS PILPIL
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

GAMBAS PILPIL

Hvitløksfreste scampi får selskap og herlig smak av en tørr sherry i denne tapasretten.

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
8
hele, store scampi med skall
½ dl olivenolje
4
hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
2
Piri Piri, delte på langs
½ ts chiliflakes
2
ts røkt paprikapulver
1
dl tørr sherry
100
g smør
2
ss hakket persille
1
sitron, delt og grillet
salt og svart pepper
TILBEREDNING

1. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne og tilsett hvitløk, Piri Piri, chiliflakes og røkt paprikapulver. Rør om til hvitløken begynner å ta farge. 

2. Tilsett sherry og la redusere til halvparten gjenstår. Ha i smøret og la det smelte. 

3. Legg i scampiene og la koke i ca. 5 minutter. Tilsett hakket persille og grillet sitron. 

4. Server med aioli og bagett.
 

GAMBAS PILPIL
GAMBAS PILPIL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
8
hele, store scampi med skall
½ dl olivenolje
4
hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
2
Piri Piri, delte på langs
½ ts chiliflakes
2
ts røkt paprikapulver
1
dl tørr sherry
100
g smør
2
ss hakket persille
1
sitron, delt og grillet
salt og svart pepper
TILBEREDNING

1. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne og tilsett hvitløk, Piri Piri, chiliflakes og røkt paprikapulver. Rør om til hvitløken begynner å ta farge. 

2. Tilsett sherry og la redusere til halvparten gjenstår. Ha i smøret og la det smelte. 

3. Legg i scampiene og la koke i ca. 5 minutter. Tilsett hakket persille og grillet sitron. 

4. Server med aioli og bagett.