HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS
HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS

Server saftig kylling med smaksrik ris og sødmen fra honning.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
4
lår av maiskylling
½ ts gurkemeie
½ ts spisskummen
¼ ts malt kanel
4
ss honning
salt og pepper
olivenolje til å steke i
PERSISK RIS
3
dl basmatiris
1
½ ss smør
1
gul løk, skrelt, delt i to og i skiver
4
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss honning
1
ts spisskummen
½ ts gurkemeie
½ ts malt kanel
2
dl tranebær
1
dl pistasjnøtter, grovt hakket
1
dl granateplekjerner
2
dl fersk persille
4
reddiker, delte i to
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Bland gurkemeie, spisskummen, malt kanel, salt og pepper og gni inn kyllinglårene i krydderblandingen. Stek kyllingen gyllenbrun i olivenolje. 

2. Legg kyllingen over i en ovnsfast form og sett i ovnen på 125 grader til en kjernetemperatur på 70 grader.

3. Ta ut kyllingen og ringle over honningen. Sett inn i ovnen i ytterligere 5 minutter.

4. Kok risen etter anvisningen på pakken.

5. Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett gul løk, hvitløk og honning. Stek på middels varme til løken er gyllenbrun og myk.

6. Hell i den kokte risen, spisskummen, gurkemeie, kanel og tranebær. Rør om i et par minutter og smak til med salt og pepper.

7. Anrett på tallerkener og garner med pistasjnøtter, granateplekjerner, persille og reddik.

 

HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS
HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
4
lår av maiskylling
½ ts gurkemeie
½ ts spisskummen
¼ ts malt kanel
4
ss honning
salt og pepper
olivenolje til å steke i
PERSISK RIS
3
dl basmatiris
1
½ ss smør
1
gul løk, skrelt, delt i to og i skiver
4
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
2
ss honning
1
ts spisskummen
½ ts gurkemeie
½ ts malt kanel
2
dl tranebær
1
dl pistasjnøtter, grovt hakket
1
dl granateplekjerner
2
dl fersk persille
4
reddiker, delte i to
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Bland gurkemeie, spisskummen, malt kanel, salt og pepper og gni inn kyllinglårene i krydderblandingen. Stek kyllingen gyllenbrun i olivenolje. 

2. Legg kyllingen over i en ovnsfast form og sett i ovnen på 125 grader til en kjernetemperatur på 70 grader.

3. Ta ut kyllingen og ringle over honningen. Sett inn i ovnen i ytterligere 5 minutter.

4. Kok risen etter anvisningen på pakken.

5. Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett gul løk, hvitløk og honning. Stek på middels varme til løken er gyllenbrun og myk.

6. Hell i den kokte risen, spisskummen, gurkemeie, kanel og tranebær. Rør om i et par minutter og smak til med salt og pepper.

7. Anrett på tallerkener og garner med pistasjnøtter, granateplekjerner, persille og reddik.