KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN
KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN

Rosenvann er en ingrediens som ofte forekommer i det persiske kjøkkenet, gjerne i bakverk og andre søtsaker. Prøv det sammen med varme og søte epler.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
450
dl sukker
320
g vann
4
store, faste epler, skrelte, uten kjerner og i båter
8
kardemommekapsler
1
kanelstang
10
korn svart pepper
2
ss rosenvann
2
ss limesaft
6
ss pistasjnøtter, finhakket
TILBEREDNING

1. Kok sukker og vann til sukkeret har løst seg opp. 

2. Ha i eplebåter, kardemomme, kanel og svart pepper. Sett ned varmen og la putre i ca. 10–15 minutter til eplebåtene er myke og gjennomskinnelige. 

3. Hell i rosenvann og sett til side for å avkjøle.

4. Ta ut eplebåtene og legg dem i skåler. 

5. Kok sukkerlaken til en tykk konsistens. Hell i limesaft. 

6. Ringle sukkerlaken over eplene. Strø over pistasjnøttene.
 

KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN
KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
450
dl sukker
320
g vann
4
store, faste epler, skrelte, uten kjerner og i båter
8
kardemommekapsler
1
kanelstang
10
korn svart pepper
2
ss rosenvann
2
ss limesaft
6
ss pistasjnøtter, finhakket
TILBEREDNING

1. Kok sukker og vann til sukkeret har løst seg opp. 

2. Ha i eplebåter, kardemomme, kanel og svart pepper. Sett ned varmen og la putre i ca. 10–15 minutter til eplebåtene er myke og gjennomskinnelige. 

3. Hell i rosenvann og sett til side for å avkjøle.

4. Ta ut eplebåtene og legg dem i skåler. 

5. Kok sukkerlaken til en tykk konsistens. Hell i limesaft. 

6. Ringle sukkerlaken over eplene. Strø over pistasjnøttene.