KRYDREDE EPLER MED PISTASJ OG ROSENVANN

Image Title

Rosenvann er en ingrediens som ofte forekommer i det persiske kjøkkenet, gjerne i bakverk og andre søtsaker. Prøv det sammen med varme og søte epler.

INGREDIENSER

225 dl sukker
160 g vann
2 store, faste epler, skrelte, uten kjerner og i båter
4 kardemommekapsler
0.5 kanelstang
5 korn svart pepper
1 ss rosenvann
1 ss limesaft
3 ss pistasjnøtter, finhakket

Matlaging

  • Kok sukker og vann til sukkeret har løst seg opp.
  • Ha i eplebåter, kardemomme, kanel og svart pepper. Sett ned varmen og la putre i ca. 10–15 minutter til eplebåtene er myke og gjennomskinnelige.
  • Hell i rosenvann og sett til side for å avkjøle.
  • Ta ut eplebåtene og legg dem i skåler.
  • Kok sukkerlaken til en tykk konsistens. Hell i limesaft.
  • Ringle sukkerlaken over eplene. Strø over pistasjnøttene.