LAMB BACK WITH HUMMUS, DRIED OLIVES, PINE CURSES AND YOGHURT BOWL

LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE

Image Title

Hjemmelaget hummus er fantastisk godt! I kveld serveres den med saftig ytrefilet av lam som smaksettes med det syrlige krydderet sumak.

INGREDIENSER

600 g ytrefilet av lam uten fettkappe
½ ss libanesisk sjukrydder
2 ss malt sumak
3 ss pinjekjerner, ristede
2 ss kikerter, kokte og godt avrente
16 tørkede, svarte olivener
8 yoghurtboller å garnere med
olivenolje til å steke i
mynte til å garnere med
salt

HUMMUS

5 dl kikerter, kokte og godt avrente
2 ts spisskummen
3 hvitløksfedd
1 ½ dl tahini
½ dl olivenolje
4 ss sitronsaft
6 ss vann
salt

Matlaging

  • Ha spisskummen, hvitløksfedd, tahini, olivenolje og sitronsaft i en blender og bland til en glatt konsistens.
  • Tilsett kikertene og bland til en glatt konsistens. Spe med litt vann hvis hummusen er for tykk når du blander. Smak til med salt.
  • Krydre ytrefileten av lam med libanesisk sjukrydder, sumak og salt. Stek gyllenbrun i olivenolje til en kjernetemperatur på 55 grader. La hvile.
  • Anrett på varme tallerkener og garner med ristede pinjekjerner, kikerter, tørkede olivener, yoghurtboller og mynte.