LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE
LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE

Hjemmelaget hummus er fantastisk godt! I kveld serveres den med saftig ytrefilet av lam som smaksettes med det syrlige krydderet sumak.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
600
g ytrefilet av lam uten fettkappe
½ ss libanesisk sjukrydder
2
ss malt sumak
3
ss pinjekjerner, ristede
2
ss kikerter, kokte og godt avrente
16
tørkede, svarte olivener
8
yoghurtboller å garnere med
olivenolje til å steke i
mynte til å garnere med
salt
HUMMUS
5
dl kikerter, kokte og godt avrente
2
ts spisskummen
3
hvitløksfedd
1
½ dl tahini
½ dl olivenolje
4
ss sitronsaft
6
ss vann
salt
TILBEREDNING

1. Ha spisskummen, hvitløksfedd, tahini, olivenolje og sitronsaft i en blender og bland til en glatt konsistens.
 
2. Tilsett kikertene og bland til en glatt konsistens. Spe med litt vann hvis hummusen er for tykk når du blander. Smak til med salt.

3. Krydre ytrefileten av lam med libanesisk sjukrydder, sumak og salt. Stek gyllenbrun i olivenolje til en kjernetemperatur på 55 grader. La hvile.

4. Anrett på varme tallerkener og garner med ristede pinjekjerner, kikerter, tørkede olivener, yoghurtboller og mynte.
 

LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE
LAMMERYGG MED HUMMUS, TØRKEDE OLIVENER, PINJEKJERNER OG YOGHURTBOLLE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
600
g ytrefilet av lam uten fettkappe
½ ss libanesisk sjukrydder
2
ss malt sumak
3
ss pinjekjerner, ristede
2
ss kikerter, kokte og godt avrente
16
tørkede, svarte olivener
8
yoghurtboller å garnere med
olivenolje til å steke i
mynte til å garnere med
salt
HUMMUS
5
dl kikerter, kokte og godt avrente
2
ts spisskummen
3
hvitløksfedd
1
½ dl tahini
½ dl olivenolje
4
ss sitronsaft
6
ss vann
salt
TILBEREDNING

1. Ha spisskummen, hvitløksfedd, tahini, olivenolje og sitronsaft i en blender og bland til en glatt konsistens.
 
2. Tilsett kikertene og bland til en glatt konsistens. Spe med litt vann hvis hummusen er for tykk når du blander. Smak til med salt.

3. Krydre ytrefileten av lam med libanesisk sjukrydder, sumak og salt. Stek gyllenbrun i olivenolje til en kjernetemperatur på 55 grader. La hvile.

4. Anrett på varme tallerkener og garner med ristede pinjekjerner, kikerter, tørkede olivener, yoghurtboller og mynte.