MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST
MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST

En amerikansk klassiker med norsk vri.
 

INGREDIENSER
8
dl kokt makaroni
2
dl melk
1,5 ss hvetemel
1
ss smør
2
dl revet, vellagret ost
200
g squash skåret i mindre biter
16
stk. cocktailtomat
4
kvister timian
2
rensede hvitløksfedd
2
ss olivenolje
salt og pepper
Matlaging
  1. Del tomatene i to og legg dem i en ovnsfast form. Strø over halvparten av hvitløken og legg på 2 av timiankvistene. Ringle over olivenoljen og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 120 grader i 20 minutter.
     
  2. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melet og la frese i et par minutter under stadig visping. Hell i melken og kok opp. Det er viktig å røre om i bunnen av kasserollen hele tiden for å unngå at det svir seg. Hell i halvparten av den revne osten når sausen er tykk og glatt. Rør om til osten har smeltet, og ta kasserollen bort fra varmen. Bland ostesausen med makaronien.
     
  3. Varm opp en stekepenne og hell i oljen fra tomatene. Stek squashen gyllenbrun. Bland squashen og de bakte tomatene med makaronien. Smak til med salt og pepper. 
     
  4. Legg makaroniblandingen i en ovnsfast form og strø over resten av den revne osten. Gratiner i ovn til gyllenbrun farge.
     
MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST
MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST
INGREDIENSER
8
dl kokt makaroni
2
dl melk
1,5 ss hvetemel
1
ss smør
2
dl revet, vellagret ost
200
g squash skåret i mindre biter
16
stk. cocktailtomat
4
kvister timian
2
rensede hvitløksfedd
2
ss olivenolje
salt og pepper
Matlaging
  1. Del tomatene i to og legg dem i en ovnsfast form. Strø over halvparten av hvitløken og legg på 2 av timiankvistene. Ringle over olivenoljen og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 120 grader i 20 minutter.
     
  2. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melet og la frese i et par minutter under stadig visping. Hell i melken og kok opp. Det er viktig å røre om i bunnen av kasserollen hele tiden for å unngå at det svir seg. Hell i halvparten av den revne osten når sausen er tykk og glatt. Rør om til osten har smeltet, og ta kasserollen bort fra varmen. Bland ostesausen med makaronien.
     
  3. Varm opp en stekepenne og hell i oljen fra tomatene. Stek squashen gyllenbrun. Bland squashen og de bakte tomatene med makaronien. Smak til med salt og pepper. 
     
  4. Legg makaroniblandingen i en ovnsfast form og strø over resten av den revne osten. Gratiner i ovn til gyllenbrun farge.