SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

Nordisk møter asiatisk.
 

INGREDIENSER

400
g laksefilet
2
ss soya, gjerne japansk
2
modne avokadoer
1
stk. rød grapefrukt, skrelt og filetert
4
reddiker
100
g feltsalat
1
bit brokkoli
50
g solsikkeskudd
12
søte mandler, finstrimlet

SALATDRESSING

2
ss soya
1
ss risvin
1
ts sesamolje
1
ss limejuice

Matlaging

  1. Bland alle ingredienser til salatdressingen. Sett til side og la trekke.
     
  2. Skjær laksen i tynne skiver. Gni den inn i soyaen og la marinere i 10 minutter. 
     
  3. Skrell avokadoen og fjern kjernen. Skjær den i terninger på størrelse med en halv centimeter. Legg terningene i en bolle og tilsett grapefruktfiletene.
     
  4. Høvle reddikene og brokkolien i tynne skiver, og ha dem i bollen. Ha også i feltsalaten og solsikkeskuddene. Hell salatdressingen over grønnsakene og rør forsiktig om.
     
  5. Anrett på tallerkener og strø over den strimlede mandelen.
     
SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

INGREDIENSER

400
g laksefilet
2
ss soya, gjerne japansk
2
modne avokadoer
1
stk. rød grapefrukt, skrelt og filetert
4
reddiker
100
g feltsalat
1
bit brokkoli
50
g solsikkeskudd
12
søte mandler, finstrimlet

SALATDRESSING

2
ss soya
1
ss risvin
1
ts sesamolje
1
ss limejuice

Matlaging

  1. Bland alle ingredienser til salatdressingen. Sett til side og la trekke.
     
  2. Skjær laksen i tynne skiver. Gni den inn i soyaen og la marinere i 10 minutter. 
     
  3. Skrell avokadoen og fjern kjernen. Skjær den i terninger på størrelse med en halv centimeter. Legg terningene i en bolle og tilsett grapefruktfiletene.
     
  4. Høvle reddikene og brokkolien i tynne skiver, og ha dem i bollen. Ha også i feltsalaten og solsikkeskuddene. Hell salatdressingen over grønnsakene og rør forsiktig om.
     
  5. Anrett på tallerkener og strø over den strimlede mandelen.