GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUS, PERSILLE OG SPRØTT BRØD

GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUS, PERSILLE OG SPRØTT BRØD

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUS, PERSILLE OG SPRØTT BRØD

Smørsaus slår sjelden feil, her med surdeigsbrød og sesongens grønnsaker.
 

INGREDIENSER

200
g aspargesbønner med endene skåret av
200
g snittebønner, med endene skåret av og delt i mindre biter
2
ss hakket persille
2
skiver smørstekt surdeigsbrød, revet i mindre biter
olivenolje til å marinere bønnene med
salt og pepper

SMØRSAUS

2
sjalottløk, finhakket
1
ss hvitvinseddik
½ dl tørr hvitvin
2
dl fløte
75
g romtemperert smør
1
ts sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok opp 3 liter vann og 1/2 dl salt i en kjele. Ha i de grønne bønnene og kok i 6–7 minutter eller til de er møre. Avkjøl i kaldt vann. Sil av vannet og la bønnene renne av seg.
     
  2. Ha bønnene i en bolle og mariner med olivenolje, hakket persille, salt og pepper.
     
  3. Legg sjalottløken i en kjele med eddik og vin. La koke langsomt til nesten all væske er kokt inn.
     
  4. Kok i mellomtiden inn fløten til vel halve mengden i en annen kjele.
     
  5. Spe løksjyen med fløten og kok opp. Dra kjelen bort fra varmen og visp inn smøret i små klatter. Smak til med sitron, salt og pepper.
     
  6. Varm bønnene i en kjele. Legg på en tallerken. Hell over smørsausen og garner med sprø brødbiter.
GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUS, PERSILLE OG SPRØTT BRØD

GRØNNE BØNNER MED SMØRSAUS, PERSILLE OG SPRØTT BRØD

INGREDIENSER

200
g aspargesbønner med endene skåret av
200
g snittebønner, med endene skåret av og delt i mindre biter
2
ss hakket persille
2
skiver smørstekt surdeigsbrød, revet i mindre biter
olivenolje til å marinere bønnene med
salt og pepper

SMØRSAUS

2
sjalottløk, finhakket
1
ss hvitvinseddik
½ dl tørr hvitvin
2
dl fløte
75
g romtemperert smør
1
ts sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok opp 3 liter vann og 1/2 dl salt i en kjele. Ha i de grønne bønnene og kok i 6–7 minutter eller til de er møre. Avkjøl i kaldt vann. Sil av vannet og la bønnene renne av seg.
     
  2. Ha bønnene i en bolle og mariner med olivenolje, hakket persille, salt og pepper.
     
  3. Legg sjalottløken i en kjele med eddik og vin. La koke langsomt til nesten all væske er kokt inn.
     
  4. Kok i mellomtiden inn fløten til vel halve mengden i en annen kjele.
     
  5. Spe løksjyen med fløten og kok opp. Dra kjelen bort fra varmen og visp inn smøret i små klatter. Smak til med sitron, salt og pepper.
     
  6. Varm bønnene i en kjele. Legg på en tallerken. Hell over smørsausen og garner med sprø brødbiter.