KALVEFARSESPYD MED SPISSKUMMEN OG GRILLET PAPRIKA

KALVEFARSESPYD MED SPISSKUMMEN OG GRILLET PAPRIKA

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

KALVEFARSESPYD MED SPISSKUMMEN OG GRILLET PAPRIKA

Her lager vi en smaksrik variant av shish kebab, med en krydret paprikarøre.
 

INGREDIENSER

600
g kjøttdeig av kalv
2
eggeplommer
1
ss spisskummen
1
hvitløksfedd, finhakket
2
ss finhakket persille
4
ferske buntløker
8
blad grønnkål
4
paprika, grillet og skrelt
4
ts pinjekjerner, ristet
1
ts hvit balsamicoeddik
1
ss sukker
1
ts røkt paprikapulver
1
ss smør
olivenolje til å bake fersk løk med
salt og pepper

Matlaging

  1. Bland kjøttdeigen med eggeplomme, spisskummen, hvitløk, persille, salt og pepper. Bland til en jevn farse. Form farsen til 8 sylindere («sigarer»), legg dem i en form og sett i kjøleskapet.
     
  2. Del buntløken i to halvdeler. Legg dem i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn på 175 grader i ca. 15 minutter eller til løken er myk.
     
  3. Finhakk den grillede paprikaen. Ha den i en kjele sammen med pinjekjerner, balsamicoeddikk, sukker og paprikapulver. Kok på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og ev. mer eddik og sukker.
     
  4. Grill kalvefarsen og tre et spyd gjennom hver sylinder.
     
  5. Kok grønnkål i saltet vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og tilsett smør. La smøret smelte sammen med grønnkålen, og smak til med salt og pepper.
     
  6. Anrett på varme tallerkener.
KALVEFARSESPYD MED SPISSKUMMEN OG GRILLET PAPRIKA

KALVEFARSESPYD MED SPISSKUMMEN OG GRILLET PAPRIKA

INGREDIENSER

600
g kjøttdeig av kalv
2
eggeplommer
1
ss spisskummen
1
hvitløksfedd, finhakket
2
ss finhakket persille
4
ferske buntløker
8
blad grønnkål
4
paprika, grillet og skrelt
4
ts pinjekjerner, ristet
1
ts hvit balsamicoeddik
1
ss sukker
1
ts røkt paprikapulver
1
ss smør
olivenolje til å bake fersk løk med
salt og pepper

Matlaging

  1. Bland kjøttdeigen med eggeplomme, spisskummen, hvitløk, persille, salt og pepper. Bland til en jevn farse. Form farsen til 8 sylindere («sigarer»), legg dem i en form og sett i kjøleskapet.
     
  2. Del buntløken i to halvdeler. Legg dem i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn på 175 grader i ca. 15 minutter eller til løken er myk.
     
  3. Finhakk den grillede paprikaen. Ha den i en kjele sammen med pinjekjerner, balsamicoeddikk, sukker og paprikapulver. Kok på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og ev. mer eddik og sukker.
     
  4. Grill kalvefarsen og tre et spyd gjennom hver sylinder.
     
  5. Kok grønnkål i saltet vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og tilsett smør. La smøret smelte sammen med grønnkålen, og smak til med salt og pepper.
     
  6. Anrett på varme tallerkener.