LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

Vår alles favoritt nypotet kan varieres i det uendelige. Her med en herlig smøremulsjon.
 

INGREDIENSER

300
g nypotet, godt vasket
120
g løyrom
4
røde småløk, skrelt og delt i to
½ dl eddik
1
dl sukker
1
½ dl vann
dill til å koke med potetene
urter og spirer til garnering
salt og svart pepper

BRUNET SMØREMULSJON

2
egg, kokt i 3 minutter
2
dl brunet smør
1
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok potetene myke i lettsaltet vann med dill i. Hell av og sett til siden.
     
  2. Kok opp eddik, sukker og vann. Når det koker, har du i den skrelte og delte småløken. Ta straks vekk fra varmen og la stå og trekke i ca. 10 minutter.
     
  3. Finn frem en hurtigmikser. Knekk de lettkokte eggene og ha dem i muggen. Tilsett sitronsaft og kjør til en glatt konsistens. Hell i det brunede smøret i en tynn stråle mens du mikser. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Fordel potetene på fire tallerkener. Lag pene «egg» av løyrom med en spiseskje. Hell den brunede smøremulsjonen over, og garner med syrlig løk og urter.
LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

LEONARDS POTETER MED LØYROM OG BRUNET SMØREMULSJON

INGREDIENSER

300
g nypotet, godt vasket
120
g løyrom
4
røde småløk, skrelt og delt i to
½ dl eddik
1
dl sukker
1
½ dl vann
dill til å koke med potetene
urter og spirer til garnering
salt og svart pepper

BRUNET SMØREMULSJON

2
egg, kokt i 3 minutter
2
dl brunet smør
1
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok potetene myke i lettsaltet vann med dill i. Hell av og sett til siden.
     
  2. Kok opp eddik, sukker og vann. Når det koker, har du i den skrelte og delte småløken. Ta straks vekk fra varmen og la stå og trekke i ca. 10 minutter.
     
  3. Finn frem en hurtigmikser. Knekk de lettkokte eggene og ha dem i muggen. Tilsett sitronsaft og kjør til en glatt konsistens. Hell i det brunede smøret i en tynn stråle mens du mikser. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Fordel potetene på fire tallerkener. Lag pene «egg» av løyrom med en spiseskje. Hell den brunede smøremulsjonen over, og garner med syrlig løk og urter.