SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET
SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET

Saltsmaken fra fisken og kapersen gjør seg perfekt sammen med nypotetene i denne sommerlunsjen.
 

INGREDIENSER
200
g nypotet, vasket
200
g godt avrent tunfisk i olje av beste kvalitet
4
egg, posjerte
100
g aspargesbønner
20
kalamataoliven med stein
2
ss kapers
12
sardeller eller ansjoser av beste kvalitet
1
bifftomat, skåret i tynne skiver
1
liten rødløk, renset og skåret i tynne skiver
8
blad friséesalat, skylt
4
blad romanosalat, skylt
4
blad lollo rosso (rødbladet salat), skylt
olivenolje
hvitvinseddik
salt og svart pepper
Matlaging
  1. Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell av og sett til siden.
     
  2. Kok aspargesbønner i saltet vann til de er myke. Avkjøl.
     
  3. Fordel friséesalat, romanosalat og lollo rosso på fire tallerkener. Legg på potet, bønner, oliven, kapers, rødløk og bifftomat. 
     
  4. Hell over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig om. Topp med tunfisk, posjert egg og sardeller.
SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET
SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET
INGREDIENSER
200
g nypotet, vasket
200
g godt avrent tunfisk i olje av beste kvalitet
4
egg, posjerte
100
g aspargesbønner
20
kalamataoliven med stein
2
ss kapers
12
sardeller eller ansjoser av beste kvalitet
1
bifftomat, skåret i tynne skiver
1
liten rødløk, renset og skåret i tynne skiver
8
blad friséesalat, skylt
4
blad romanosalat, skylt
4
blad lollo rosso (rødbladet salat), skylt
olivenolje
hvitvinseddik
salt og svart pepper
Matlaging
  1. Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell av og sett til siden.
     
  2. Kok aspargesbønner i saltet vann til de er myke. Avkjøl.
     
  3. Fordel friséesalat, romanosalat og lollo rosso på fire tallerkener. Legg på potet, bønner, oliven, kapers, rødløk og bifftomat. 
     
  4. Hell over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig om. Topp med tunfisk, posjert egg og sardeller.