LUN SALAT MED NYPOTET, SYLTET SENNEPSFRØ OG VARMRØKT LAKS

LUN SALAT MED NYPOTET, SYLTET SENNEPSFRØ OG VARMRØKT LAKS

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

LUN SALAT MED NYPOTET, SYLTET SENNEPSFRØ OG VARMRØKT LAKS

Syltede sennepsfrø gir både sprøhet og syre til maten og passer utmerket i en potetsalat.
 

INGREDIENSER

500
g nypotet, godt vasket
500
g varmrøkt laks
2
ss gule sennepsfrø
½ dl hvitvinseddik
1
dl sukker
1
½ dl vann
1
fersk løk, tynt skåret
8
grønne asparges
8
små gule beter, kokte og skrelt
12
små reddiker med hvite tupper, godt skylt
2
ss finhakket gressløk
olivenolje til å marinere potetene med
hvitvinseddik til å marinere potetene med
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok sennepsfrøene myke i hvitvinseddik, sukker og vann. Det tar ca. 20 minutter på lav varme. Spe med mer vann hvis det skulle koke tørt. Sil sennepsfrøene.
     
  2. Skjær av et par centimeter nederst på den grønne aspargesen. Del hver asparges i to. Kok den i 2 minutter i saltet vann. Hell av vannet og la aspargesen dampe av.
     
  3. Kok potetene i saltet vann til de er myke. Hell av vannet og la potetene få dampe av. Del potetene i to.
     
  4. Mariner potetene mens de er varme, med syltede sennepsfrø, fersk løk, asparges, gule beter, reddiker, gressløk, olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper.
     
  5. Anrett på tallerkener og server potetene lune sammen med laksen. Server gjerne urtekrem eller tilsvarende til.
LUN SALAT MED NYPOTET, SYLTET SENNEPSFRØ OG VARMRØKT LAKS

LUN SALAT MED NYPOTET, SYLTET SENNEPSFRØ OG VARMRØKT LAKS

INGREDIENSER

500
g nypotet, godt vasket
500
g varmrøkt laks
2
ss gule sennepsfrø
½ dl hvitvinseddik
1
dl sukker
1
½ dl vann
1
fersk løk, tynt skåret
8
grønne asparges
8
små gule beter, kokte og skrelt
12
små reddiker med hvite tupper, godt skylt
2
ss finhakket gressløk
olivenolje til å marinere potetene med
hvitvinseddik til å marinere potetene med
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok sennepsfrøene myke i hvitvinseddik, sukker og vann. Det tar ca. 20 minutter på lav varme. Spe med mer vann hvis det skulle koke tørt. Sil sennepsfrøene.
     
  2. Skjær av et par centimeter nederst på den grønne aspargesen. Del hver asparges i to. Kok den i 2 minutter i saltet vann. Hell av vannet og la aspargesen dampe av.
     
  3. Kok potetene i saltet vann til de er myke. Hell av vannet og la potetene få dampe av. Del potetene i to.
     
  4. Mariner potetene mens de er varme, med syltede sennepsfrø, fersk løk, asparges, gule beter, reddiker, gressløk, olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper.
     
  5. Anrett på tallerkener og server potetene lune sammen med laksen. Server gjerne urtekrem eller tilsvarende til.