GRATINERTE ZAMBURINAS MED SPINAT, SITRON OG URTER

GRATINERTE ZAMBURINAS MED SPINAT, SITRON OG URTER

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

GRATINERTE ZAMBURINAS MED SPINAT, SITRON OG URTER

Ta vare på skjellet til kamskjellet, så har du noe fint å servere i.
 

INGREDIENSER

12
små kamskjell med skjell
150
g babyspinat
1
hvitløksfedd, finhakket
1
banansjalottløk, finhakket
2
ss finhakkede ferske urter, f.eks. dill, estragon, persille
1
ss smør
2
ss parmesan, revet

SITRONEMULSJON

2
dl brunet smør, ca. 50 grader varm
1
egg kokt i 3 minutter
1
eggeplomme
2
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Løsne kamskjellene fra skjellet og fjern rognsekken. Skyll de tomme skjellene grundig. Tørk dem og legg dem på et stekebrett kledd med aluminiumsfolie.
     
  2. Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
     
  3. Sauter hvitløk og sjalottløk i ca. 5 minutter i smør i en kjele. Tilsett spinat og sauter i ytterligere et par minutter. Hell i urtene og krydre med salt og pepper.
     
  4. Fordel spinaten i de tomme skjellene. Legg selve kamskjellet på spinaten, ta en skje sitronemulsjon over, og strø på revet parmesan.
     
  5. Bruk grillfunksjonen i ovnen og gratiner på 225 grader til gyllenbrun farge. Anrett på fat og server skjellene varme.
GRATINERTE ZAMBURINAS MED SPINAT, SITRON OG URTER

GRATINERTE ZAMBURINAS MED SPINAT, SITRON OG URTER

INGREDIENSER

12
små kamskjell med skjell
150
g babyspinat
1
hvitløksfedd, finhakket
1
banansjalottløk, finhakket
2
ss finhakkede ferske urter, f.eks. dill, estragon, persille
1
ss smør
2
ss parmesan, revet

SITRONEMULSJON

2
dl brunet smør, ca. 50 grader varm
1
egg kokt i 3 minutter
1
eggeplomme
2
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Løsne kamskjellene fra skjellet og fjern rognsekken. Skyll de tomme skjellene grundig. Tørk dem og legg dem på et stekebrett kledd med aluminiumsfolie.
     
  2. Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
     
  3. Sauter hvitløk og sjalottløk i ca. 5 minutter i smør i en kjele. Tilsett spinat og sauter i ytterligere et par minutter. Hell i urtene og krydre med salt og pepper.
     
  4. Fordel spinaten i de tomme skjellene. Legg selve kamskjellet på spinaten, ta en skje sitronemulsjon over, og strø på revet parmesan.
     
  5. Bruk grillfunksjonen i ovnen og gratiner på 225 grader til gyllenbrun farge. Anrett på fat og server skjellene varme.