NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

De spedeste neslebladene øverst på planten gjør seg best i matlagingen.
 

INGREDIENSER

2
banansjalottløk, skrelt og finhakket
2
dl hvitvin
6
dl lys kyllingfond
4
dl kremfløte
5
dl ferske nesleblader, skylte
2
dl babyspinat
4
egg
4
ss steinbitrogn
2
ss finhakket gressløk
salt og pepper
rapsolje til å sautere løken i

Matlaging

  1. Varm vann i en kjele til 63 grader. Legg i eggene og la dem ligge der i en time og tretti minutter. Det er svært viktig at temperaturen er jevn hele tiden.
     
  2. Sauter sjalottløken (stek raskt uten at løken tar farge) i rapsolje til den er gjennomsiktig og har myknet. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Hell i kyllingbuljongen og la koke en tredjedel inn. Hell i kremfløten og la koke i noen minutter til. 
     
  3. Ha neslene og spinaten i en hurtigmikser. Kjør til en glatt konsistens og sil gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Knekk forsiktig et egg i hver tallerken. Server med steinbitrogn, gressløk og varm suppe.
     
NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

INGREDIENSER

2
banansjalottløk, skrelt og finhakket
2
dl hvitvin
6
dl lys kyllingfond
4
dl kremfløte
5
dl ferske nesleblader, skylte
2
dl babyspinat
4
egg
4
ss steinbitrogn
2
ss finhakket gressløk
salt og pepper
rapsolje til å sautere løken i

Matlaging

  1. Varm vann i en kjele til 63 grader. Legg i eggene og la dem ligge der i en time og tretti minutter. Det er svært viktig at temperaturen er jevn hele tiden.
     
  2. Sauter sjalottløken (stek raskt uten at løken tar farge) i rapsolje til den er gjennomsiktig og har myknet. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Hell i kyllingbuljongen og la koke en tredjedel inn. Hell i kremfløten og la koke i noen minutter til. 
     
  3. Ha neslene og spinaten i en hurtigmikser. Kjør til en glatt konsistens og sil gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Knekk forsiktig et egg i hver tallerken. Server med steinbitrogn, gressløk og varm suppe.