ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

Et mer mettende lunsjsmørbrød å ha med til påskeutflukten.
 

INGREDIENSER

4
rotfruktbrød
12
tynne skiver røkelaks
1
moden avokado, uten kjerne og skall
6
ss ferskost
4
røde småløker, skrelt og delt på langs
2
ss hvitvinseddik
4
ss sukker
6
ss vann
grønt å garnere med, gjerne brønnkarse
svart pepper

Matlaging

  1. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Legg i den delte, røde småløken. Ta kjelen vekk fra varmen og la avkjøle.
     
  2. Smør over- og underdelene av rotfruktbrødet med ferskost. 
     
  3. Del avokadoen i skiver og fordel den på underdelene av brødet. 
     
  4. Legg på laks og den nå syltede rødløken. Avslutt med brønnkarse og svart pepper. Legg på overdelene og server.
     
ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST

INGREDIENSER

4
rotfruktbrød
12
tynne skiver røkelaks
1
moden avokado, uten kjerne og skall
6
ss ferskost
4
røde småløker, skrelt og delt på langs
2
ss hvitvinseddik
4
ss sukker
6
ss vann
grønt å garnere med, gjerne brønnkarse
svart pepper

Matlaging

  1. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Legg i den delte, røde småløken. Ta kjelen vekk fra varmen og la avkjøle.
     
  2. Smør over- og underdelene av rotfruktbrødet med ferskost. 
     
  3. Del avokadoen i skiver og fordel den på underdelene av brødet. 
     
  4. Legg på laks og den nå syltede rødløken. Avslutt med brønnkarse og svart pepper. Legg på overdelene og server.