HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON, RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON, RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON, RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

Hollandaisesausen er et klassisk tilbehør til hvit asparges. Her lager vi i stedet en variant med kremet sitronemulsjon.
 

INGREDIENSER

12
hvite asparges, skrelt
50
g smør
1
ss sukker
16
blad ramsløk
12
dl ristede hasselnøtter, grovt hakket
4
egg
1
ss eddik
parmesan til å rive over aspargesen
salt og pepper

SITRONEMULSJON

2
dl brunet smør, ca. 50 grader varmt
1
egg, kokt i 3 minutter
1
eggeplomme
2
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok aspargesen i ca. 1 liter vann med smør og sukker. Kok i ca. 7–8 minutter. Ta opp aspargesen og sett den i kjøleskapet.
     
  2. Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold varm.
     
  3. Kok opp 1 liter vann med litt salt og eddik. Knekk de fire eggene i hver sin kaffekopp. Senk varmen til rett under kokepunktet så snart vannet koker. Rør fort om i kjelen med en visp, slik at vannet virvler rundt. Hell forsiktig i ett egg om gangen og posjer det i fire og et halvt minutt. Ta opp eggene med en hullsleiv.
     
  4. Varm ramsløkbladene i litt av aspargesvannet.
     
  5. Varm aspargesen og anrett på varme tallerkener. Garner med hasselnøtter og riv parmesan over.
     
HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON, RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

HVIT ASPARGES MED SITRONEMULSJON, RAMSLØK, HASSELNØTTER OG POSJERT EGG

INGREDIENSER

12
hvite asparges, skrelt
50
g smør
1
ss sukker
16
blad ramsløk
12
dl ristede hasselnøtter, grovt hakket
4
egg
1
ss eddik
parmesan til å rive over aspargesen
salt og pepper

SITRONEMULSJON

2
dl brunet smør, ca. 50 grader varmt
1
egg, kokt i 3 minutter
1
eggeplomme
2
ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  1. Kok aspargesen i ca. 1 liter vann med smør og sukker. Kok i ca. 7–8 minutter. Ta opp aspargesen og sett den i kjøleskapet.
     
  2. Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold varm.
     
  3. Kok opp 1 liter vann med litt salt og eddik. Knekk de fire eggene i hver sin kaffekopp. Senk varmen til rett under kokepunktet så snart vannet koker. Rør fort om i kjelen med en visp, slik at vannet virvler rundt. Hell forsiktig i ett egg om gangen og posjer det i fire og et halvt minutt. Ta opp eggene med en hullsleiv.
     
  4. Varm ramsløkbladene i litt av aspargesvannet.
     
  5. Varm aspargesen og anrett på varme tallerkener. Garner med hasselnøtter og riv parmesan over.