ROSADA CON ALIOLI
ROSADA CON ALIOLI
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

ROSADA CON ALIOLI

Rosada er en slags torsk og en vanlig fisk på restaurantene i Spania. Fritert og servert med aioli blir den en salt munnfull til tapaskvelden.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
400
g torskefilet uten skinn
1
sitron skåret i båter
salt og pepper
rapsolje til å fritere i
TEMPURA
160
g hvetemel
40
g potetmel
18
g bakepulver
5
dl sukker
8
g salt
360
g mineralvann
AIOLI
2
dl majones
1
ts sherryeddik
1
stort finrevet hvitløksfedd
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Bland alle tørre ingredienser til tempuraen i en bolle. Rør godt om. Hell i mineralvann og visp til en glatt konsistens. La stå i 5 minutter.

2. Bland alle ingrediensene til aiolien og smak til med salt og pepper.

3. Varm rapsolje til 160 grader.

4. Del fisken i tolv like store biter. Krydre dem med salt og pepper. 

5. Dypp fiskebitene i tempurarøren. Friter til gyllenbrun farge. Fisken skal ha en kjernetemperatur på ca. 50 grader. La renne av på tørkepapir. 

6. Server når fisken er varm.
 

ROSADA CON ALIOLI
ROSADA CON ALIOLI
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
400
g torskefilet uten skinn
1
sitron skåret i båter
salt og pepper
rapsolje til å fritere i
TEMPURA
160
g hvetemel
40
g potetmel
18
g bakepulver
5
dl sukker
8
g salt
360
g mineralvann
AIOLI
2
dl majones
1
ts sherryeddik
1
stort finrevet hvitløksfedd
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Bland alle tørre ingredienser til tempuraen i en bolle. Rør godt om. Hell i mineralvann og visp til en glatt konsistens. La stå i 5 minutter.

2. Bland alle ingrediensene til aiolien og smak til med salt og pepper.

3. Varm rapsolje til 160 grader.

4. Del fisken i tolv like store biter. Krydre dem med salt og pepper. 

5. Dypp fiskebitene i tempurarøren. Friter til gyllenbrun farge. Fisken skal ha en kjernetemperatur på ca. 50 grader. La renne av på tørkepapir. 

6. Server når fisken er varm.