SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL
SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL

Bademjan shekam-por som det også kalles, er en klassisk persisk rett med herlig, saftig krydring.

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
6
små auberginer
300
g lammekjøttdeig
1
stor gul løk, skrelt og finhakket
2
mellomstore poteter, skrelte og skårne i små terninger
200
g brekkbønner, skåret i store biter
4
klasetomater, uten kjerner og i terninger
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1
ss tomatpuré
⅓ ts gurkemeie
1
ts spisskummen
3
ss ristet og skrelt mandel
sitronsaft til å smaksette med
olivenolje til å steke i
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Legg auberginen på en rist i ovn på 180 grader. La stå i ca. 10 minutter. Ta ut og la avkjøle.

2. Stek lammekjøttdeig gyllenbrun i olivenolje i en stekepanne. Tilsett gul løk og hvitløk og sauter (stek lett) i 5 minutter. 

3. Tilsett potet, brekkbønner, tomater i terninger, tomatpuré, gurkemeie og spisskummen. Sauter i et par minutter til. 

4. Hell i 2 dl vann og la putre under lokk i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Del auberginene på langs. Krydre forsiktig med salt. 

6. Fordel lammekjøttdeigen på auberginene og legg dem i en ovnsfast form. Sett i ovn på 150 grader i 20 minutter.

7. Server med yoghurt, ris eller pitabrød.
 

SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL
SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
6
små auberginer
300
g lammekjøttdeig
1
stor gul løk, skrelt og finhakket
2
mellomstore poteter, skrelte og skårne i små terninger
200
g brekkbønner, skåret i store biter
4
klasetomater, uten kjerner og i terninger
2
hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1
ss tomatpuré
⅓ ts gurkemeie
1
ts spisskummen
3
ss ristet og skrelt mandel
sitronsaft til å smaksette med
olivenolje til å steke i
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Legg auberginen på en rist i ovn på 180 grader. La stå i ca. 10 minutter. Ta ut og la avkjøle.

2. Stek lammekjøttdeig gyllenbrun i olivenolje i en stekepanne. Tilsett gul løk og hvitløk og sauter (stek lett) i 5 minutter. 

3. Tilsett potet, brekkbønner, tomater i terninger, tomatpuré, gurkemeie og spisskummen. Sauter i et par minutter til. 

4. Hell i 2 dl vann og la putre under lokk i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Del auberginene på langs. Krydre forsiktig med salt. 

6. Fordel lammekjøttdeigen på auberginene og legg dem i en ovnsfast form. Sett i ovn på 150 grader i 20 minutter.

7. Server med yoghurt, ris eller pitabrød.