TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAIS

TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAIS

4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Skrive ut Nullstill filter

TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAIS

En variant av tomatsuppe med smaker fra Mexico varmer fra innsiden og ut.
 

INGREDIENSER

2
store ancho-chili
1
boks (400 g) hele skrelte tomater
2
ss olivenolje
1
gul løk, skrelt, delt i to og hakket
4
hvitløksfedd, skrelte og hakkede
1
liter kyllingbuljong
4
dl mais
3
dl knuste tortillachips
2
ts syltet jalapeño
saft fra 1 lime
salt og svart pepper
revet cheddar til topping

Matlaging

1. Varm ancho-chilien i ovn på 175 grader i 2 minutter eller til de har myknet. Avkjøl, del dem og skrap ut kjernene.
 
2. Del chilien i mindre biter, og ha dem i en blender sammen med de hele tomatene.

3. Sauter gul løk og hvitløk i olivenolje uten at de tar farge, i 7–8 minutter på middels varme. Ha løken i blenderen sammen med chili og tomat. Bland til en glatt konsistens. 

4. Hell tomatrøren over i en kjele ved hjelp av en slikkepott. Bland i kyllingbuljongen og la koke under omrøring i ca. 10 minutter. Kok til god smak og konsistens. Smak til med salt og pepper.

5. Ved servering, stek maiskornene i olivenolje til de begynner å få farge, og legg i bunnen av dype tallerkener.

6. Hell på suppen og topp med knuste tortillachips, syltet jalapeño og revet cheddar.

 

TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAIS

TORTILLASUPPE MED CHILI OG MAIS

INGREDIENSER

2
store ancho-chili
1
boks (400 g) hele skrelte tomater
2
ss olivenolje
1
gul løk, skrelt, delt i to og hakket
4
hvitløksfedd, skrelte og hakkede
1
liter kyllingbuljong
4
dl mais
3
dl knuste tortillachips
2
ts syltet jalapeño
saft fra 1 lime
salt og svart pepper
revet cheddar til topping

Matlaging

1. Varm ancho-chilien i ovn på 175 grader i 2 minutter eller til de har myknet. Avkjøl, del dem og skrap ut kjernene.
 
2. Del chilien i mindre biter, og ha dem i en blender sammen med de hele tomatene.

3. Sauter gul løk og hvitløk i olivenolje uten at de tar farge, i 7–8 minutter på middels varme. Ha løken i blenderen sammen med chili og tomat. Bland til en glatt konsistens. 

4. Hell tomatrøren over i en kjele ved hjelp av en slikkepott. Bland i kyllingbuljongen og la koke under omrøring i ca. 10 minutter. Kok til god smak og konsistens. Smak til med salt og pepper.

5. Ved servering, stek maiskornene i olivenolje til de begynner å få farge, og legg i bunnen av dype tallerkener.

6. Hell på suppen og topp med knuste tortillachips, syltet jalapeño og revet cheddar.