GRILLET AVOKADO MED BAKT TOMAT, KORIANDER OG ROSETTKÅL

GRILLET AVOKADO MED BAKT TOMAT, KORIANDER OG ROSETTKÅL

Grilling av avokado får frem nye, uventede smaker.

INGREDIENSER

1 modne avokado
10 cocktailtomater
0.5 hvitløksfedd, tynt skivet
2 timiankvister
0.5 ts sukker
½ agurk, skrelt
8 stk. rosettkål, forvelt og avkjølt i isvann
koriander til å garnere med
olivenolje
hvitvinseddik av god kvalitet
salt og pepper

Matlaging

  • Skjær små kryss i toppen av cocktailtomatene. Legg dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta ut tomatene med en gang og avkjøl i isvann.   
  • Ta av skinnet på tomatene og legg dem i en form. Hell litt olivenolje over. Fordel hvitløk og timian oppå. Strø over sukkeret og krydre med salt og svart pepper. Bak i ovn på 100 grader med åpent spjeld i ca. 2 timer.   
  • Del avokadoen og fjern kjernen. Ta forsiktig av skallet. Pensle snittflaten med olivenolje, og grill på høy varme i et toastjern til avokadoen har fått fine grillstriper.   
  • Vend sammen agurk og rosettkål med olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Anrett på tallerkener og garner med koriander.