GRILLET AVOKADO MED BAKT TOMAT, KORIANDER OG ROSETTKÅL

GRILLET AVOKADO MED BAKT TOMAT, KORIANDER OG ROSETTKÅL

GRILLET AVOKADO MED BAKT TOMAT, KORIANDER OG ROSETTKÅL

Grilling av avokado får frem nye, uventede smaker.

INGREDIENSER

1 modne avokado
10 cocktailtomater
0.5 hvitløksfedd, tynt skivet
2 timiankvister
0.5 ts sukker
½ agurk, skrelt
8 stk. rosettkål, forvelt og avkjølt i isvann
koriander til å garnere med
olivenolje
hvitvinseddik av god kvalitet
salt og pepper

Matlaging

  • Skjær små kryss i toppen av cocktailtomatene. Legg dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta ut tomatene med en gang og avkjøl i isvann.   
  • Ta av skinnet på tomatene og legg dem i en form. Hell litt olivenolje over. Fordel hvitløk og timian oppå. Strø over sukkeret og krydre med salt og svart pepper. Bak i ovn på 100 grader med åpent spjeld i ca. 2 timer.   
  • Del avokadoen og fjern kjernen. Ta forsiktig av skallet. Pensle snittflaten med olivenolje, og grill på høy varme i et toastjern til avokadoen har fått fine grillstriper.   
  • Vend sammen agurk og rosettkål med olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Anrett på tallerkener og garner med koriander.