TORSKERYGG MED VINTERKÅL, DILL OG SANDEFJORDSAUS

Image Title

Hverdagsluksus eller helgemiddag.

INGREDIENSER

300 g torskerygg med skinn
½ hode spisskål
½ hode hjertesalat
4 stk. rosenkål
4 stk. brokkolini
0.5 ss sitronsaft
olivenolje
dill
salt og pepper

SANDEFJORDSAUS

0.5 dl kremfløte
0.5 dl crème fraîche
1 ss smør
salt og pepper

Matlaging

  • Kok sammen kremfløte og crème fraîche til sandefjordsausen. Bland inn smøret når sausen er glatt, og smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Del torskeryggen i 8 biter. Legg bitene i en ovnsfast form og gni dem forsiktig inn med olivenolje. Strø over litt salt. Sett i ovn på 120 grader og stek til en kjernetemperatur på 45 grader. 
  • Del spisskålen og hjertesalaten i mindre biter, og stek den gyllenbrun i olivenolje. Hell over sitronsaften og krydre med salt og pepper. 
  • Kok opp vann. Ikke glem å salte. Kok rosenkål og brokkoli i 3 minutter eller til de er myke. 
  • Varm sandefjordsausen og server med noen kvister dill.