En sprø falafel med mye hvitløk smaker fantastisk. Prøv å bytte ut halvparten av kikertene med erter, men ikke glem persillen!
INGREDIENSER
½ dl grønne erter
200 g kikerter, kokte og godt avrente
0.5 gul løk, skrelt og finhakket
0.5 dl finhakket bladpersille
1 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1 ss tahini
0.5 ss chiliflakes
0.5 ss spisskummen
0.5 ss malt koriander
1,6 dl hvetemel
¼ ts natron
1 ss sesamfrø, ristet
2 reddiker, rensede og delte på midten
rapsolje til å fritere i
salt og pepper
BLANDET FÅREOST
100 g fåreost
1 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
Matlaging
- Ta grønne erter, kikerter, løk, persille, hvitløk, tahini, chili, spisskummen, koriander og miks til en glatt masse. Ha i hvetemel og miks i ytterligere 30 sekunder.
- Ha røren i en bolle og avkjøl i 30 minutter.
- Bland fåreost, hvitløk, sitronsaft og olivenolje til en glatt konsistens.
- Tilsett natron i falafelrøren. Kna med hendene og form røren med to skjeer.
- Friter falafelen i rapsolje på 160 grader i ca. 3 minutter. La renne av på tørkepapir.
- Server med fåreost, reddiker, mynte og pitabrød.