HONNINGBAKT GRESSKAR MED PEKANNØTTER, VELLAGRET OST OG MYNTEJOGHURT

Image Title

Når gresskaret får stå i sentrum.

INGREDIENSER

0.5 middels stort butternutgresskar
½ dl flytende honning
2 ss ristede gresskarfrø
0.5 dl ristede pekannøtter
0.5 dl finrevet, vellagret ost
1 dl tyrkisk yoghurt
1 ss finstrimlet mynte
olivenolje
Karse til garnering
salt og pepper

Matlaging

  • Del gresskaret i lengden. Gni det inn i olivenolje, salt og pepper og ringle over honningen. 
  • Legg gresskaret i en ovnsfast form og bak det i ovn på 175 grader i ca. 30 minutter, til det er mørt og gyllenbrunt. 
  • Bland yoghurt og mynte og smak til med salt og pepper. 
  • Legg gresskaret på et fat. Strø over gresskarfrø, pekannøtter og revet vellagret ost. Garner med karse og server med mynteyoghurt.