RØSTI MED RØMME, GRESSLØK OG ANSJOS

RØSTI MED RØMME, GRESSLØK OG ANSJOS

RØSTI MED RØMME, GRESSLØK OG ANSJOS RØSTI MED RØMME, GRESSLØK OG ANSJOS

Stekt, revet potet, en klassiker som kan varieres på mange måter. Her blir den hovedingrediensen i en sildelunsj.

INGREDIENSER

2 bakepoteter, skrelt
1.5 dl rømme
2 ss finhakket gressløk
12 ansjosfileter
gressløk til å garnere med
smør til å steke i
rapsolje til å steke i
salt og pepper

Matlaging

  • Riv potetene på den grove siden av rivjernet. Press ut all væske og krydre med salt og pepper.
  • Stek fire like store røstier. Stek først i rapsolje, og tilsett smøret når røstien begynner å få farge. Snu og stek gyllenbrun på den andre siden også. Legg dem på tørkepapir for å renne av.
  • Legg en røsti på hver tallerken. Ta på en skje med rømme og legg seks ansjosfileter på hver tallerken. Hakk gressløken og strø den over røstien. Ta på litt nykvernet svart pepper.