LAKS MED SAFRAN MED RÅHØVLEDE GRØNNSAKER OG DILLMAJONES

Image Title

Perfekt på julebordet.

INGREDIENSER

200 g laksefilet uten skinn
2.5 dl vann
0.5 dl hvitvinseddik
½ dl strøsukker
1 dillkvister
0.5 ss gule sennepsfrø
0.5 knivsodd safran
urter til garnering
salt og pepper

DILLMAJONES

1 dl Hellmann’s majones
0.5 dl plukket fersk dill
salt og pepper

RÅHØVLEDE GRØNNSAKER

½ fennikel
½ gulrot, skrelt
olivenolje
0.5 ts sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Del laksen i 8 like store biter og legg dem i en mindre form. Krydre med salt og pepper. 
  • Kok opp vann, eddik, strøsukker, dillkvister, safran og sennepsfrø. Slå den varme laken over laksen og dekk med folie. Sett inn i ovn i 10 minutter på 150 grader. Ta ut og avkjøl.
  • Bland majones og dill til en glatt, grønn konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Høvle fennikel og gulrot i tynne skiver. Gni inn i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. 
  • Anrett og garner med urter.