OSSO BUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA

OSSO BUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA

OSSO BUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA

OSSO BUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA OSSO BUCO MED RISOTTO MILANESE OG GREMOLATA

Server litt italiensk matromantikk.

INGREDIENSER

2 stk. lammeskank
0.5 gul løk, skrelt og delt i tynne skiver
0.5 gulrot, skrelt og skåret i mindre biter
1 hvitløksfedd, skrelt og delt i 4 biter
0.5 ss tomatpuré
1 dl passerte tomater
1 dl hvitvin
2 blad salvie
rapsolje til steking
salt og pepper

RISOTTO MILANESE

1 dl carnaroliris
½ dl finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
Ca. 6 dl kyllingbuljong
0.5 dl revet parmesan
0.5 ss smør
olivenolje
Ca. ½ kuvert safran
salt og svart pepper

GREMOLATA

0.5 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1 ss finhakket persille
1 ss olivenolje av bedre kvalitet
finrevet skall av ½ sitron

Matlaging

  • Krydre lammeskankene med salt og pepper. Brun dem gyllenbrune på begge sider i rapsolje.
  • Brun også løk, gulrot og hvitløk. Legg over i en ovnsfast form med høye kanter. Bland tomatpuré, passerte tomater, hvitvin og salvie. Hell tomatblandingen over lammeskanken og sett i ovn på 120 grader i ca. 3 timer. Skanken skal være skikkelig mør, så det er mulig at du må kjøre den i noen minutter til. Hell av «sausen» og la avkjøle. Bland sausen til en glatt konsistens. Smak til med salt og svart pepper.
  • Varm opp et par ss olivenolje i en vid kasserolle. Tilsett sjalottløk og sauter i noen minutter. Løken skal ikke ta farge. Tilsett ris og safran og sauter i enda et minutt under stadig omrøring. Hell i hvitvinen og la koke inn. Tilsett halvparten av kyllingbuljongen og la putre på svak varme. Rør om hele tiden. Tilsett mer kyllingbuljong gradvis etter hvert som den koker inn. Kok risen til ønsket konsistens og avslutt med parmesan og smør. Smak til med salt og svart pepper.
  • Bland alle ingrediensene til gremolataen.
  • Varm lammeskanken og server med saus, risotto og gremolata.