RØYE MED SKALLDYRSAUS, OVNSSTEKT JORDSKOKK, ROSENKÅL OG STJERNEANIS

RØYE MED SKALLDYRSAUS, OVNSSTEKT JORDSKOKK, ROSENKÅL OG STJERNEANIS

Fiskerett for skalldyrelskeren.

INGREDIENSER

2 røyefileter à 160 g
5 jordskokker, vasket og delt på midten
6 rosenkål
olivenolje til å steke jordskokken i
smør til smøring av stekebrett
0.5 ss smør
salt og pepper

SKALLDYRSAUS

20 hjerteskjell
0.5 finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
1.5 dl kremfløte
1 stjerneanis
0.5 ss smør
salt og pepper

Matlaging

  • Sauter sjalottløken (stek raskt uten at løken tar farge) i smør til løken er myk. Tilsett skjell og hvitvin. Kok til alle skjellene har åpnet seg. Ta ut skjellene med en hullsleiv og sett til side.   
  • Kok inn buljongen til halve mengden. Ha i kremfløte og stjerneanis. Kok til ønsket smak og konsistens. Sil. Krydre med salt og pepper.   
  • Gni inn jordskokken med olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovn på 180 grader til den er mør og gyllenbrun.  
  • Del rosenkålen i fire like deler og stek den i smør på middels varme i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.   
  • Del røyen på midten, og legg den på et smurt stekebrett med skinnsiden opp. Bak i ovn på 125 grader i 5 minutter. Røyen er ferdig når det er lett å dra av skinnet.  
  • Varm skjellene i sausen og anrett på varme tallerkener.