SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET

SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET

SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET SALAT NICOISE MED TUNFISK, POSJERT EGG OG NYPOTET

Saltsmaken fra fisken og kapersen gjør seg perfekt sammen med nypotetene i denne sommerlunsjen.

INGREDIENSER

100 g nypotet, vasket
100 g godt avrent tunfisk i olje av beste kvalitet
2 egg, posjerte
50 g aspargesbønner
10 kalamataoliven med stein
1 ss kapers
6 sardeller eller ansjoser av beste kvalitet
0.5 bifftomat, skåret i tynne skiver
0.5 liten rødløk, renset og skåret i tynne skiver
4 blad friséesalat, skylt
2 blad romanosalat, skylt
2 blad lollo rosso (rødbladet salat), skylt
olivenolje
hvitvinseddik
salt og svart pepper

Matlaging

  • Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell av og sett til siden.
  • Kok aspargesbønner i saltet vann til de er myke. Avkjøl.
  • Fordel friséesalat, romanosalat og lollo rosso på fire tallerkener. Legg på potet, bønner, oliven, kapers, rødløk og bifftomat.
  • Hell over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig om. Topp med tunfisk, posjert egg og sardeller.