Image Title
![](/sites/g/files/hubmab981/files/2022-04/SALAT%20P%C3%85%20SOYAMARINERT%20LAKS%20%281%29.jpg)
![](/sites/g/files/hubmab981/files/2022-04/SALAT%20P%C3%85%20SOYAMARINERT%20LAKS%20%281%29.jpg)
Nordisk møter asiatisk.
INGREDIENSER
200 g laksefilet
1 ss soya, gjerne japansk
1 modne avokadoer
0.5 stk. rød grapefrukt, skrelt og filetert
2 reddiker
50 g feltsalat
0.5 bit brokkoli
25 g solsikkeskudd
6 søte mandler, finstrimlet
SALATDRESSING
1 ss soya
0.5 ss risvin
0.5 ts sesamolje
0.5 ss limejuice
Matlaging
- Bland alle ingredienser til salatdressingen. Sett til side og la trekke.
- Skjær laksen i tynne skiver. Gni den inn i soyaen og la marinere i 10 minutter.
- Skrell avokadoen og fjern kjernen. Skjær den i terninger på størrelse med en halv centimeter. Legg terningene i en bolle og tilsett grapefruktfiletene.
- Høvle reddikene og brokkolien i tynne skiver, og ha dem i bollen. Ha også i feltsalaten og solsikkeskuddene. Hell salatdressingen over grønnsakene og rør forsiktig om.
- Anrett på tallerkener og strø over den strimlede mandelen.