SOMMERKANTARELLER MED KOMPOTT AV DILLKOKT NYPOTET OG REVET PEPPERROTSMØR

Image Title

SOMMERKANTARELLER MED KOMPOTT AV DILLKOKT NYPOTET OG REVET PEPPERROTSMØR SOMMERKANTARELLER MED KOMPOTT AV DILLKOKT NYPOTET OG REVET PEPPERROTSMØR

Kantarellsesong! Smørstek og server med en kremet potetkompott.

INGREDIENSER

150 dl gule kantareller, grundig renset
0.5 banansjalottløk, finhakket
2 vårløk, forvellet og deretter godt avkjølt
0.5 rød endiv
4 buntgulrøtter, skrelt
olivenolje til å steke i
smør til å steke i
salt og pepper

POTETKOMPOTT

250 g nypotet, godt vasket
25 g smør
0.5 ss crème fraîche
0.5 ts revet sitronskall
1 dillstilker
1 ss finhakket dill
salt og pepper

PEPPERROTSMØR

25 g smør
1 ss revet pepperrot
salt

Matlaging

  • Bland smør og pepperrot. Smak til med salt. Rull inn i matpapir og legg i fryseren.
  • Kok potetene til kompotten myke i saltet vann med dillstilker i. Hell av vannet og la dampe av. 
  • Knus potetene med en ballongvisp eller skje. Bland i smør, crème fraîche, sitronskall og finhakket dill. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Stek kantarellene gyllenbrune i smør sammen med sjalottløken. Krydre med salt og pepper. 
  • Kok gulrøttene møre i saltet vann. Bland inn endiven i mindre biter. Grill vårløken på et toastjern.
  • Anrett på tallerkener og riv over pepperrotsmøret.